Tu mani atradi!

Klients: Dzintars

Autors: McCANN Riga / Overpriced

Projekta apraksts:

Dzintars ir leģendārs Latvijas kosmētikas zīmols, kas gadu desmitiem ir bijis atpazīstams, ražojot kvalitatīvus kosmētikas produktus.

Cenšoties sekot līdzi laikam un atdarinot ārzemju kosmētikas zīmolus, ar laiku tas zaudēja savu sākotnējo veidolu un identitāti. Zaudējot oriģinalitāti, patērētāji vairs neatpazina zīmolu un tā sākotnējās vērtības, un Dzintars pieteica bankrotu.

Iedvesmojoties no Dzintara vizuālā mantojuma, kas meklējamas tā pirmssākumos — modernisma, mēs atjaunojām zīmolu, sakārtojot produktus mūsdienīgā sistēmā.

Lai akcentētu to, ka Dzintars ir zīmols, kas radies Latvijā, mēs integrējām dizainā valsts karogu, kā arī piešķīrām visiem produktiem kādu no Latvijas piekrastes pilsētu vai ciemu nosaukumiem, tādējādi godinot mūsu nacionālo jūras malas dārgumu — dzintaru.

Zīmols, kas kādreiz ticis pazaudēts, tagad atradis ceļu atpakaļ uz mājām.

Project description:

Dzintars - a legendary Latvian cosmetics brand well known for its quality products through decades had lost its identity by trying to “keep up with the times” and by copying foreign brands. Customers did lose interest in a brand they didn’t recognise anymore. So much so that “Dzintars” had to le for bankruptcy.

We recreated the brand inspired by the heritage of Dzintars geometry and modernism - the era of Dzintars beginnings yet adding a fresh and contemporary system to it’s many products.

We gave back a voice to a truly Latvian brand by marking each and every product with a Latvian ag and giving all the products names from coastal Latvian towns honouring the national treasure of Latvia “Dzintars” (n. amber).

A brand once lost had found its way to the customer’s home again.