No meistara par lempi 1 sekundē

Klients: Latvijas Valsts policija

Autors: VUCA Communications

Projekta apraksts:

Vai esi kādreiz ieskrējis stenderē pēc pāris vīna glāzēm? Tās, lūk, ir sekas alkohola ietekmei uz smadzenēm – tas rada 1 sekundes nobīdi. Hm, teiksi, ka 1 sekunde nav daudz? Diemžēl fakti rāda, ka pie stūres šī sekunde ir izrādījusies liktenīga daudziem. Lai liktenīgo sekundi nodomestrētu darbībā, uzaicinājām pāris savus amata meistarus. 

VR brillēs viņi redzēja realitāti ar sekundes nobīdi. Un rezultāti, mūsuprāt, runā paši par sevi – mūsu meistari kļuva pat sliktāki par iesācējiem. Tāpēc nākamreiz, kad tev šķitīs, ka pāris glāzes tevi ir padarījušas par pro autobraucēju, atceries – patiesībā tu esi kļuvis par lempi.

Project description:

Have you ever missed a step after a few glasses of wine? Well, it's because there's a 1 second delay in your brain when you've had a few. 1 second might seem like a blink but when driving it's literally a killer. 

To demonstrate the killer second, we asked two top masters to do their job with VR glasses. In glasses they saw everything as it is except with 1 second delay. And the results speak for themselves – they did the worst job ever. So, next time when you feel like a pro-champion after a few glasses, remember – you've actually become a clumsy dummy.