Ziemassvētki kā bērnībā

Klients: Rīgas valstspilsētas pašvaldība

Autors: Rīgas valstspilsētas pašvaldības Komunikācijas un Zīmola pārvalde

Projekta apraksts:

Šajos Ziemassvētkos aicinājām rīdziniekus un pilsētas viesus ļauties svētku brīnumiem gluži kā bērnībā. Māksliniece Anna Vaivare radīja Ziemassvētku notikumus, kas bērnībā likās paši svarīgākie. Ilustrācijas veidoja dažādi tēli – enģeļu koris, bērni rotaļu maskās un ragaviņās, vectētiņš ar mazdēlu pie eglītes, eglītes rotātāji un daudzi citi. 

Kopā ar mūziķi Miķeli Putniņu un video mākslinieku Eduardu Balodi ienesām Annas radītos pasaku tēlus arī jaukā TV klipa animācijā. Iedvesmojoties no ilustrācijām, izveidojām arī svētku micītes afišu stabiem, padarot pilsētu par pasaku pasauli. Kā arī radījām AR filtru, kurā ikviens varēja virtuāli piemērīt pilsētvidē redzamās micītes un sajust bērnības Ziemassvētku burvību.

Project description:

This Christmas we decided to enchant the city of Riga with childhood wonder. Together with artist Anna Vaivare, we created an illustrative series with little different moments that held the value of a fortune when we were kids. These moments included a choir of angels, wearing masks, playing with sledges and decorating a Christmas tree with grandparents. 

We wanted to bring this magical world to other places, so we worked with musician Miķelis Putniņš and video artist Eduards Balodis to bring Anna's characters to life in a captivating animated TV ad. Additionally, we designed a Christmas cap for poster poles and transformed these caps into an AR filter. This allowed everyone to virtually wear the magical cap on top of their own heads and experience the same Christmas magic that we felt as kids.