Seksuālās izglītības projekts “Zinātiekāre"

Klients: Gedeon Richter Latvija

Autors: Ogilvy PR Latvia

Projekta apraksts:

Pētījums atklāj, ka 85% Latvijas bērnu vecumā no astoņiem – desmit gadiem ir mobilais telefons, tos netieši pakļaujot seksuālam saturam. Jaunieši informācijas iegūšanā par intīmiem jautājumiem praktiski pilnībā paļaujas uz internetu. 

Skolā nav veselības mācības priekšmeta, bet izmantotie materiāli ir novecojoši un nepiemēroti mūsdienu jauniešu satura lietošanas paradumiem. Arī vecāki izvairās no sarunām ar bērniem. "Zinātiekāre" ir seksuālās izglītības projekts, kurš sniedz atbildes uz 56 interneta vidē un speciālistiem biežāk uzdotajiem pusaudžu jautājumiem. 

Godalgots dramaturgs un režisors Klāvs Mellis katru jautājumu pārveidojis īsā stāstiņā. Video formātā stāstus iedzīvinājuši Latvijas Kultūras akadēmijas aktieru kursa studenti. Atbildes uz katru no pusaudžu jautājumiem snieguši sabiedrībā zināmi ginekologi un psihologi. Projekts atrodams mājaslapā Zinātiekāre.lv, kā arī Facebook, Tiktok, Instagram. 

Divas skolas un organizācija "Papardes zieds" video izmanto mācību procesā.

Project description:

Studies show: 85% of Latvian children age 8-10 have a mobile phone, being exposed to sex-related information. Youngsters almost entirely rely on the internet for information, even about intimate relationships. 

There isn’t specific subject dedicated to sex education in schools, while used materials are old-fashioned. Also parents often avoid "sex talk". "Zinātiekāre" is sex education project, where doctor’s answers to 56 frequently asked questions by teenagers. 

Award-winning playwright turned 56 youngsters’ questions into relatable stories, recorded in video by students of Latvian Academy’s of Culture actor course. Videos finished with answers from well-known gynaecologists, psychologist. We made webpage zinatiekare.lv (Knowladge+lust), social media Tiktok, Instagram, Facebook with specially created design. 

Two schools – project ambassadors and non-governmental organization “Papardes zieds” (educating youngsters about sex since 1994) have implemented it in their lecture program.

Link:

https://zinatiekare.lv/